divendres, 15 de juny de 2012

Montjuïc 1929


El canal de Filmoaragon de YouTube (bloc La memoria filmada)ha editat aquesta filmació de Montjuïc en 16mm. L'autor és desconegut, però sembla ser amateur. El motiu central de la pel·lícula és una boda, que està acompanyada de diverses imatges de les instal·lacions construïdes l'any 1929 per a l'Exposició Internacional, i que comença amb una presa de la plaça Espanya seguida d'uns breus segons d'una cursa de motos dins de l'estadi.

S'assegura que la filmació és de 1929, però sembla estrany que estant, suposadament, en plena exposició (20 de maig de 1929-15 de gener de 1930) no hi hagi visitants i s'hi estigui celebrant una boda. No acabo d'identificar de quin edifici surten la núvia i els convidats, però la comitiva està encapçalada per dos personatges femenins molt peculiars que porten el pit cobert d'insígnies, creus i escapularis.

La cursa de motos és de flat track, especialitat que es va córrer per primer cop a Catalunya l'agost de 1929, precisament a l'estadi de Montjuïc, i se'n van fer fins l'esclat de la Guerra Civil. La data ha d'estar, doncs, entre aquests dos esdeveniments.

Podem esbrinar amb aquests detalls la data exacta d'aquesta boda? Celebrar una boda a Montjuïc en aquestes dates no ho podia fer qualsevol. De qui es tracta? És realment una boda?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada