dijous, 7 de juny de 2012

Transformació d'una ciutat olímpica: Barcelona 1986-1992Transformació d'una ciutat olímpica: Barcelona 1986-1992. Barcelona: Clara Films, Oframe Store, 1992.

Resum: mostra de les transformacions urbanístiques de les àrees escollides com olímpiques.

Plans: (DP) Vila Olímpica: abans i després de la construcció de nous habitatges. -(DP) Moll de la Fusta. -(VA) Port Olímpic. -(DP) Plaça de les Glòries Catalanes

Direcció: Emili Vendrell
Realització: Mariona Omedes i Clara Films
Producció: Josep Clanche, Clara Films i Oframe Store

VHS : Color : 8' 32"

Catàleg de biblioteques de la UPC


[+]

Urban Networks: Los grandes eventos como catalizadores urbanos: Barcelona Olímpica [5 de maig de 2012]

[++]

3 comentaris:

  1. No sóc a casa i donada la connexió inalámbrica, de l'Ajuntament per cert, no puc veure el vídeo, amb prou feines puc llegir esperant una bona estona que es carregui la pàgina... pero crec que conec aquest vídeo. Va circular força en els dies de les Olimpiades... Si surt un pagès fent l'hort i de repent l'hort es converteix en les rondes, és el mateix, jaja. Em va impactar aquella imatge. Salutacions.

    ResponElimina
  2. Sí, justament jo també recordava aquesta imatge del pagès! La transformació de la ciutat va ser aleshores radical, amb les coses positives i també negatives que tot aquell procés va comportar... Tècnicament, el vídeo em continua deixant amb la boca oberta! Salut!

    ResponElimina
  3. Sí, el del pagès! Certament és un bon vídeo. I sobre el canvis urbanístics, doncs és cert: hi ha coses que estan molt bé, però d'altres són un desastre, entre elles la destrucció del record industrial del Poblenou i de l'estructura urbanística.

    ResponElimina