diumenge, 16 de setembre de 2012

Barcelona pam a pam, reeditat


Després de vint anys d'espera, surt al carrer una edició actualitzada de Barcelona pam a pam, d'Alexandre Cirici (Barcelona, 1914-1983), la guia per exel·lència de Barcelona, que va editar Teide l'any 1971 amb la portada de Víctor Rahola, que és una icona del disseny gràfic; fotografies d'Oriol Maspons, els negatius de les quals han estat recuperats per oferir una millor qualitat de les il·lustracions; i els dibuixos del propi Cirici. Una obra que ha esdevingut una referència per al del patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat de Barcelona.

Aquesta edició actualitzada, editada per Comanegra, es compon de dos volums: el primer és bàsicament una reedició de l'obra original d'Alexandre Cirici, amb anotacions per poder conèixer quins elements de la ciutat han canviat; el segon volum, Per no perdre peu (amb portada també de Víctor Rahola), que repassa les transformacions que ha experimentat la ciutat al llarg dels itineraris descrits en el llibre original, ha estat escrit per Itziar González (Barcelona, 1967), arquitecta que va fer el jurament quan va acabar la carrera de no fer mai obra nova i dedicar-se a la rehabilitació del patrimoni arquitectònic de nuclis vells i del medi rural. Veïna de Ciutat Vella, va ser regidora del seu districte pel PSC entre el 2007 i el 2009, càrrec del qual va dimitir després de rebre serioses amenaces per lluitar contra els abusos urbanístics i l'especulació.

L'obra es presenta el proper dimarts 18 de setembre, a les 20 h, a la Capella de Santa Àgueda de la plaça del Rei de Barcelona.

[+] Invitació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada