dijous, 22 de novembre de 2012

Gent de Port (Barcelona 1980)


El port de Barcelona ha canviat molt des dels anys 80 fins ara. L'evolució de la ciutat, accelerada per les obres dels Jocs Olímpics de 1992, i els canvis en les activitats econòmiques han fet desaparèixer elements arquitectònics, ha canviat l'entramat urbanístic, han desaparegut vells oficis i, sobretot, han desaparegut el paisatge i els elements que formaven part de la nostra memòria i que s'havien preservat fins els anys en què van ser fetes les fotografies.

Per tal de recordar aquella època el Museu Marítim de Barcelona ofereix una exposició anomenada Gent de port. Barcelona, 1980, amb fotografies de Xavier Martí Alavedra que retraten el comportament humà al port i l’aspecte que tenia l'indret, que ara només forma part dels records individuals i, afortunadament, de les imatges preservades.

Són 32 fotografies fetes entre 1981 i 1983 que us permetran veure l’activitat de la gent al port i els seus edificis, acompanyades d’alguns objectes que us ajudaran a contextualitzar allò que veieu a les imatges i la feina del propi fotògraf, com ara discs, les primeres càmeres, llibres de fotografia o productes químics per al revelatge, però també hi veureu objectes cedits per Sirenas S.A., concretament un banc del port i una roda de timó de les llegendàries embarcacions de Las Golondrinas.

A banda de tot això, l’exposició es complementa amb dos audiovisuals, un amb més imatges i l’altre amb un documental propietat del Port de Barcelona que mostra escenes de l’activitat al port.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada