divendres, 27 de desembre de 2013

150 anys del Romea: una història oblidada

Façana del Teatre Romea l'any 1903,
quan Adrià Gual hi va estrenar El místich

Ara fa 150 anys que el Teatre Romea alçava el teló per primer cop. Els mitjans ja s’han encarregat de fer els honors a l’esdeveniment. El que llegireu ara no és la crònica habitual de la dramatúrgia desplegada en el que va ser Centre Dramàtic de la Generalitat entre 1981 i 1998, sinó que vol treure a la llum alguns detalls oblidats de la seva història.

Continueu llegint a Bereshit

4 comentaris:

 1. Como siempre, una belleza de página. Exelente documentación.
  salut

  ResponElimina
 2. Gràcies, Miquel! I a més, el que explico ha estat una sorpresa per als historiadors del Romea perquè no en sabien res.

  ResponElimina
 3. Entranyes de Barcelona, relíquies dipositades en obscurs recintes com els que sol descriure J.L.Borges en els seus enigmes: repel·lents i atractius alhora.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Així és, Olga. És difícil evitar la mirada cap allò que és ocult. Interior del cos ha estat tabú durant segles, però la fascinació que ens desperta ens empeny a observar-lo. Igual que la fascinació per la mort. Els recintes reprodueixen sovint el món tenebrós que ens imaginem. Val la pena comparar-ho amb com ens ho mirem ara. Tres exposicions que es faran a Barcelona durant el 2014 ens permeten reflexionar sobre el tema:

   http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2013/12/ciencia-i-art-exposicions-de-meravelles.html

   Elimina