divendres, 23 de maig de 2014

En tren pels parcs de Barcelona a principis del segle XX


Al Parc de l’Oreneta hi ha en funcionament un tren miniatura. Va ser inaugurat el 1981. Al llarg d'un recorregut de 636 m amb tres amples de via d'entre 5 i 10 polzades, el tren travessa tres túnels, dos ponts i un viaducte metàl·lic. També disposa d'una estació i un baixador. Compta amb dotze locomotores, entre elèctriques, de vapor i dièsel, i dotze vagons. És d'origen modern, però la tradició barcelonina d'aquest trens es remunta a principis del segle XX.

En aquells temps una de les principals formes d’oci ciutadà era passejar pels parcs i els jardins, que van començar a néixer després d’enderrocar les muralles (1854). Però aviat es va posar de moda una activitat peculiar: els trens de petita escala que permetien dur-hi passatgers. D’aquests trens només en queda el del Tibidabo, que és hereu del primer tren que passejava els visitants del parc per la zona baixa del bosc, i les restes arqueològiques del Mini-Grott.

Continueu llegint a Bereshit

2 comentaris:

 1. Hola, Enric. Recientemente buscando unos datos en unas revistas de la década de 1920, vi unas fotos de Barcelona donde creo que aparece este mismo trenecito; en esas mismas hojas aparecía un cartel que creo recordar decía: Exposición General Española.- Barcelona 1929- y se veían dos mujeres con trajes regionales y un león mordiendo una cadena. Pronto voy a tomar las vacaciones, a ver si te las busco y ya me pondré en contacto contigo por si te interesan. Por supuesto te las ofrezco desinteresadamente.
  Un abrazo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pues te lo agradecería, Manuel. Como habrás leído en el artículo de mi otro blog, Bereshit, no he sido capaz de localizar ninguna foto, solo el vídeo.

   Aunque no te tengo enlazado, voy siguiendo tu blog de "Fotos y postales antiguas de Sevilla" a través del reader de Google. Estás haciendo un trabajo excelente.

   http://postalesyfotosantiguasdesevilla.blogspot.com

   Un abrazo y muchas gracias por tu interés.

   Enric

   Elimina