diumenge, 23 de novembre de 2014

Barcelona 1934: noticiari britànicFragment d'un noticiari britànic de 1934, que sota el títol "Shooting the sun" mostra l'arribada a Barcelona d'un creuer turístic, el Montcalm of the Canadian Pacific, de viatge a la Mediterrània des de Liverpool, fent escala a Madeira, Gibraltar i Barcelona.

El documental comença amb una desfilada de passatgeres amb vestit de bany per la coberta del vaixell. Després de l'arrivada al port de la ciutat, se'ns mostren tres aspectes de la ciutat: un viatge amb el telefèric de Montjuïc, que ens permet veure el monument a Colom, les Drassanes i la muntanya; una passejada per la Rambla, encara transitada per barcelonins; i fragments d'una corrida de toros a la plaça de Las Arenas.Arxius de la British Pathé

6 comentaris:

 1. Muy curioso...Caramba.
  me gusta.
  salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Les coses han canviat ben poc pel que fa al turisme a Barcelona, oi Miquel? Ara més massificat, però.

   Elimina
 2. Més tard vindria l'allau de la sisena flota, el turisme de sol i platja dels 60-70 i, per rematar, la Barcelona olímpica... De aquellos polvos, estos lodos.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs sí, el tema ve d'antic. Com vaig explicar a l'apunt de Barcelona ciutat de vacances, l'atracció del turisme s'ha construït sobre tòpics. I ara arregla-ho!

   Elimina
 3. Respostes
  1. Doncs sí, Javier, l'estil és el mateix, i el contingut també, si obviem les noies amb vestit de bany.

   Elimina