dimecres, 1 de juliol de 2015

Postgrau de la història intel·lectual de Barcelona
L’objectiu d’aquest Postgrau de la Universitat de Barcelona i el Museu d'Història de Barcelona és formar un conjunt de professionals de la gestió cultural, del món acadèmic, del periodisme i de la crítica cultural que incorporin una sòlida preparació en els fets més assenyalats de la Història intel·lectual de Barcelona. En tractar-se d’un cas excepcional en la història cultural de les ciutats europees, per la seva funció de capital cultural i la seva complexitat político-cultural, Barcelona resulta especialment indicada per a resseguir els debats polítics, literaris, urbanístics, socials, etc. més importants de la història europea contemporània des del punt de vista de la Literatura Comparada i la Història comparada dels intel·lectuals.

Un dels aspectes a estudiar en aquest Postgrau és com s’han construït, al llarg de la història, les capitals literàries i culturals d’Europa, analitzar el mateix concepte de capital literària (al costat de la capitalitat política), i inscriure la reflexió sobre Barcelona en una història d’Europa com a història cultural de les ciutats.

Aquest Postgrau vol formar uns professionals que comprenguin la continuïtat d’aquests fets culturals i debats intel·lectuals amb la societat actual, que siguin capaços de sustentar la seva reflexió sobre la Barcelona dels nostres dies en una tradició cultural i intel·lectual sòlida, múltiple, articulada entre la cultura pròpia i la internacional, i que vinculin aquests coneixements amb el pensament crític i amb la reflexió ciutadana.

4 comentaris:

 1. Voy a mirar que qué es lo que hace falta y qué te piden y demás.
  Gracias ¡¡¡¡¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. No ho he mirat però em sembla que deu ser un curs de pagament, Miquel.

   Elimina
  2. Ok.
   Ya me he apuntado al 3 de Filo y como se me arrejuntan Pedagogía y Teología...si te digo lo que me querían hacer pagar por tener las otras dos, ni te lo crees.
   Por lo que he cogido 30 créditos. 2 del primer semestre, más 2 del segundo (las mismas) y una del segundo a seís créditos.
   La haré poco a poco, pero es que me interesaba Ética y Lógica.
   Un abrazo
   Salut

   Elimina
  3. Carai! Ja m'explicaràs què tal és.

   Elimina