dijous, 6 d’agost de 2015

"Perifèries 2009-2012": una passejada pels espais límit de la ciutatEntre dos municipis, entre dos barris, entre espais per a vianants i vies de circulació... Els espais límit o fronterers són el tema de la videoinstal·lació que signa Anna Oswaldo Cruz i que podem veure a les dependències de la plaça del Rei del MUHBA fins al 13 de setembre. La ciutat, vista amb ulls d'artista.

L'experiència artística que protagonitza aquesta creadora segueix les passes de Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985, una exposició organitzada pel museu el 2013 i que aplegava fotografies d'Humberto Ribas, Kim Manresa, Oriol Maspons o Xavier Miserachs, entre molts d'altres. Aquella exposició mostrava el paper que havien tingut aquests i d'altres fotògrafs per descobrir als barcelonins i barcelonines com era realment la ciutat de postguerra.

Ara, l'experiència té continuïtat en tres videoinstal·lacions que es podran veure a la capella de Santa Àgata: Perifèries 2009-2012, La Barcelona del nou-cents: Adolf Mas (del setembre a novembre) i La Barcelona deportada (a partir de desembre).

La que podem veure aquests dies (a la imatge, el barri del Besòs) és obra d'Anna Oswaldo Cruz, una artista austríaca d'origen brasiler, autora de prop de noranta imatges de la ciutat metropolitana captades durant la primera i segona dècades del segle XXI. Amb aquestes imatges, ha confegit una videoinstal·lació que és, alhora, una passejada per una Barcelona inèdita. Prepareu-vos per trobar en aquestes imatges urbanes tot de formes, significats i sensacions inesperats.

2 comentaris:

 1. Super agradable de visionar.
  Crec que és molt bona l´exposició,
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una exposició d'estiu per anar a la perifèria de la ciutat.

   Elimina