dilluns, 28 de setembre de 2015

Fem Història. Fem BarcelonaTot Història Associació Cultural organitza un cicle de xerrades al Centre Cívic del Pati Llimona, amb l´objectiu d´aportar coneixement i generar diàleg sobre la història de la nostra ciutat. Escoltarem algunes de les més recents aportacions a la història de Barcelona, de persones que treballen més enllà de l´àmbit acadèmic per donar-la a conèixer. Anirem des del passat arqueològic, al Rec Comtal, la ciutat revolucionària, la revisió del fets, el mític Paral·lel, fins a les reivindicacions veïnals i comunitàries del tardofranquisme i la transició.


Calendari de Xerrades

Dimecres 30 de setembre a les 19:30h
"Moviment veïnal i canvi històric a Barcelona", per Marc Andreu, historiador i periodista, autor del llibre Barris, veïns i democràcia.

Dimecres 7 d´octubre a les 19:30h
"El Rec Comtal", per Enric H. March, filòleg i autor dels blogs el Rec Comtal i Bereshit.

Divendres 16 d´octubre a les 19:30h
"La Barcelona revolucionaria de 1936″ per Josep Pimentel, autor del llibre Barricada. Una història de la Barcelona Revolucionaria.

Dimecres 21 d´octubre a les 19:30h
"Qué ens dóna a pensar el recurrent cas de la vampira del Raval i per què és necessari revisitar la història", per Elsa Plaza, historiadora de l´art i escriptora, autora del llibre Desmontando el caso de la vampira del Raval.

Dimecres 28 d´octubre a les 19:30h
"El Paral·lel: popular, revolucionari i mític", per Júlia Costa, llicenciada en humanitats, mestre i escriptora, autora dels blogs Un balcó al Poble-sec i La Panxa del Bou.

Dimecres 4 de novembre a les 19:30h
"Les troballes arqueològiques al corredor ferroviari: últim vestigi després de l´Eixample", per Jordi Petit Gil, arqueòleg.

Dimecres 11 de novembre a les 19:30h
"Un flaix de l´evolució històrica a Trinitat Nova 1967-1980 (experiència de treball social comunitari al barri)", per Matilde Climent, treballadora social i activista, fundadora del Banc d´aliments.


On i quan

Dimecres a les 19:30 h. Entrada gratuïta

Al Centre Cívic Pati Llimona

Organitzat per Tot Història Associació Cultural6 comentaris:

 1. Moltes felicitats, han de ser unes xerrades molt interessants. M'agradaria molt poder-hi assistir, però els meus horaris laborals no m'ho permeten, em sap greu.

  Una abraçada.

  ResponElimina
 2. Intentaré buscar un agüjero ¡¡¡¡¡¡¡¡
  Salut

  ResponElimina
 3. Em sap greu no poder asistir-hi, degut a la meva situación familiar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Et tindré igualment present, Jordi, pel teu interès i per l'ajut que m'has proporcionat.

   Elimina