dimecres, 16 de desembre de 2015

Anys 70... La Barcelona en blanc i negre d'Albert FortunyAnys 70... Barcelona

L’arribada als mercats, a la primeria dels anys setanta, de pel·lícules en blanc i negre d’alta sensibilitat i, cap al final de la dècada, de pel·lícules en color, també d’alta sensibilitat, va modificar la manera de treballar dels fotògrafs. La no necessària presència, sovint, d’il·luminació extra, amb flaix o focus, va permetre treballar amb la llum ambient, que donava al fotògraf la possibilitat de passar més desapercebut i de guanyar espontaneïtat i instantaneïtat. Aquest llibre és el resultat d’haver aprofitat aquestes circumstàncies.

L’interès pel teatre, les arts escèniques i el panorama cultural de la Barcelona de l’època va portar Albert Fortuny a estar darrere de la càmera allà on noms rellevants d’aleshores feien de la ciutat un far de l’avantguarda: Núria Espert, Joan Brossa o Leonard Cohen són alguns dels personatges que han passat a través de la lent de Fortuny i que ara podem veure en aquest resum dels Anys 70... Barcelona (Sd Edicions, 2015).

La presentació serà el proper dijous 17 de desembre, a les 19 h, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.  L’acte comptarà amb la participació de l’autor; de Jordi Calafell, fotògraf i comissari; de María Luisa Samaranch, editora; i de Jordi Serchs, director de l’Arxiu.

Albert Fortuny (Barcelona, 1946) és fotògraf, especialitzat en el camp de les arts escèniques. L’any 1966, surt a la llum el seu primer treball professional: la portada del també primer disc de Pau Riba, Taxista. Des de llavors, ha participat en exposicions individuals i col·lectives i ha publicat diversos catàlegs i llibres com ara Flamenco a rajatabla o El teatre del Teatre, tots dos centrats en la fotografia i les arts escèniques.

5 comentaris:

 1. A la presentació no hi podré anar, però l'exposició no me la perdo. Gràcies pel recordatori!

  ResponElimina
 2. Blanc i negre sense concessions. com la Sicoris no em perdré l'exposició.

  ResponElimina
 3. Sícoris, Miquel i Peletero, em sembla que només es fa la presentació del llibre. No hi ha exposició perquè el local està ocupat amb la del Pérez de Rozas.

  ResponElimina
 4. Ahhhh¡¡¡
  bé per concretarlo
  salut Enric

  ResponElimina