dilluns, 11 de gener de 2016

Clíniques de la Barcelona del XIXLa Nadala electrònica del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona de l'any 2015  és una guia per la Barcelona del segle XIX i el primer terç del XX a través de la transformació científica i tecnològica de les seves clíniques, on es proposen diversos itineraris sobre la història de la cirurgia contemporània a la ciutat a través d'aquestes institucions mèdiques.

Els seus autors són Alfons Zarzoso, conservador del Museu d’Història de la Medicina de Barcelona, i Sara Fajula, arxivera del Col·legi, amb la coordinació de Miquel Bruguera, director de la Unitat d’Estudis Acadèmics del COMB.


6 comentaris:

 1. T esigo, y pongas lo que pongas, si viene de ti...me vale por tu absoluta credibilidad.
  Un abrazo
  Salut

  ResponElimina
  Respostes
  1. S'agraeix la confiança, Miquel!
   Una abraçada!

   Elimina
 2. Molt interessant Enric ! pero quina es la diferencia ( si es que n´hi ha) entre Clinica i Hospital ??

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jaume, una clínica atenció especialitzada: clínica dental, geriàtrica, ginecològica, veterinària... Un hospital ofereix atenció general i sovint inclou una facultat de medicina, infermeria...

   Elimina
 3. Una magnífica nadala, i una bona manera de fer història de la tecnologia mèdica i la moral social a Barcelona. Segur que li agradaria veure-la al Pedro Azara, arquitectura i medecina, una bona relació on l'edifici també és medecina.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És el mateix de sempre, Xavier: la lectura del passat ens permet entendre el present. Segur que sí que li agradaria al Pedro Azara.

   Elimina