divendres, 19 de febrer de 2016

Paisatges de Barcelona des del castell de MontjuïcEl Castell de Montjuïc presenta, fins el 28 de febrer de 2016, una mostra fotogràfica i calidoscòpica de la ciutat per tal que cadascú, amb la seva pròpia mirada, en reinterpreti els seus múltiples paisatges. El paisatge no és tan sols un lloc físic; és també un lloc emocional, influït per idees i sensacions. És, en definitiva, el marc subjectiu de qui el mira i el viu.

L’exposició s’estructura en tres instal·lacions complementàries:

- A la primera, dues fotografies panoràmiques de gran format abasten la ciutat; dins d’elles, i amb la mirada focalitzada i curiosa del voyeur, podem veure què hi passa, què s’hi fa, qui s’hi mou… En definitiva, qui conforma i és protagonista d’aquest paisatge urbà.

- A la segona, uns postalers presumiblement turístics ens descobreixen Barcelona, però no pas a partir de les típiques imatges icòniques de la ciutat, sinó amb unes altres molt menys conegudes: imatges de vegades literàries, de vegades plàstiques, documentals o fotogràfiques, creades entre els segles XVI i  XXI per personatges cèlebres d’aquí i d’allà; interpretacions subjectives, foranes i autòctones de Barcelona.

- En darrer lloc i al fons de la sala, una instal·lació fotogràfica proposa un recorregut pels set turons de la ciutat: Turó de la Peira, del Putget, de la Rovira, de Modolell, de Monterols, de la Creueta del Coll i del Carmel.


Més Montjuïc:

Les fonts de Montjuïc

L'últim dia del Parc d'Atraccions
Castell de Montjuïc
Obert de dilluns a diumenge de 10 h a 18 h. Festius inclosos.


4 comentaris:

 1. Les vistes de Barcelona des de Collserola són magnífiques, jo mai em canso de mirar o de fotografiar. Tinc el privilegi de viure en una ciutat que m'enamora. Aquí unes mostres: http://rosellesalaciutat.blogspot.com.es/2016/02/panoramiques-dun-dia-de-vent.html
  Bon finde! :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, Montse! Una ciutat que enamora i que no ens l'acabem mai. Conec el teu blog. El tinc enllaçat a la columna de la dreta d'aquest blog. Bon cap de setmana!

   Elimina
 2. Doncs aprofitaré el cap de setmana, fa segles que no vaig al Castell.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És una bona excusa per anar al castell i passejar per Montjuïc.

   Elimina