dimarts, 21 de juny de 2016

Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniquesCom ja sabeu, Salvem el Teatre Arnau és una plataforma que aplega entitats veïnals, associacions culturals, historiadors, antropòlegs, professors d'arts escèniques i actors i directors, per tornar aquest emblemàtic escenari (l'únic teatre de barraca de principis del segle XX que queda a la ciutat) al centre de la història del Paral·lel com a part del Museu de les Arts Escèniques (MAE) i com a centre de documentació i d'interpretació de la història escènica del Paral·lel i de tot el país, de l'oci popular i del moviment obrer. En aquest sentit, com a plataforma cultural, volem compartir amb tots vosaltres un interessant projecte de participació ciutadana que el MAE ha posat en marxa per ajudar a documentar una part del seu (del nostre) fons fotogràfic.

Documentar i especialment identificar els artistes que apareixen a les fotografies que van des de finals del segle XIX fins els nostres dies és una tasca inassolible pel volum i la diversitat, i que només es pot fer amb l’ajut dels professionals, dels crítics, dels espectadors... i dels afeccionats i veïns dels barris del Paral·lel i de la resta de Barcelona.

Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques és un projecte participatiu que convida els especialistes i la resta de la ciutadania a completar el retrat històric de les arts escèniques catalanes. Si teniu ganes de participar-hi, hi esteu tots convidats!

El projecte serà presentat pel Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i vicepresident de l’Institut del Teatre, Juanjo Puigcorbé, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo i la directora del Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls, el proper dijous 7 de juliol a les 12h del migdia a l’Auditori de l’Institut del Teatre.

En acabar l’acte, s’iniciarà la Marató documental Te’n recordes?, en una jornada que començarà a les 12.30 i acabarà a les 18:30 h, amb la voluntat de documentar el màxim nombre de fotografies. Hi participaran actors, acadèmics, periodistes, ballarins, dramaturgs, aficionats i historiadors.
Alguns dels noms que ens acompanyaran són: Pilar Aymerich (fotògrafa), Hermann Bonnin i Pau Monterde (exdirectors de l’IT), Lluís Bohigas (administrador Teatre Romea), Carme Casas i Anna Vázquez (ex bibliotecàries IT), Àlex Casanovas (actor i president de l’AAdPC), Gemma Calvet (presidenta Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), Imma Colomer (actriu, cofundadora Teatre lliure i Comediants), Enric Gallén (professor, UPF), Enric H. March (historiador, plataforma Salvem l’Arnau), Àngels Margarit (Mudances), Miquel  Periel (Dagoll–Dagom), Teresa Sala (grup rde ecerca Gracmon, UB), Toni Rumbau (director revista digital Putxinel·li), Carme Tierz (periodista i historiadora, Entreacte)...

Si voleu començar a fer memòria, consulteu els grups d’imatges preparats per al dijous!
Si voleu venir a la Marató, es prega confirmació d'assistència fins el 4 de juliol escrivint a l’adreça mae.it@institutdelteatre.cat i  indicant quina franja horària de disponibilitat preferiu entre les 13:30 i les 18:30 h. Rebreu confirmació.

Després de la jornada de presentació el projecte queda obert perquè hi continueu treaballan sempre que volgueu. A l'enllaç hi trobareu les instruccions per fer-ho.

Ajudeu-nos a documentar les Arts Escèniques !!!


El Tec de Pasqua, d'Alfons Roure i la Companyia Santpere-Bergés. Teatre Espanyol, 07 d'abril de 1928
Intèrprets: Ferran Capdevila, Assumpció Casals, Rosa Hernáez, Enric Ribas, Manuel Giménez-Sales,
Teresa Casanovas, Teresa Vinyals, Josep Bergés
Foto: Alessandro Merletti (MAE)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada