dilluns, 13 de juny de 2016

Fons Fotogràfic Popular de la BarcelonetaEl dimecres 15 de juny a les 18h, la Casa de la Barceloneta 1761 acollirà l’acte de presentació del web que recull la memòria gràfica de la Barceloneta.

El Fons Fotogràfic Popular (FFPB), nascut l'any 2014 com a grup de treball de la Casa de la Barceloneta 1761, és un projecte veïnal col·laboratiu que té com a objectiu principal reconstruir la memòria gràfica del barri, amb la col·laboració amb l'Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ)

El pal de paller del FFPB és la crida periòdica a la participació dels veïns perquè aportin fotografies antigues del seu fons familiar i també la complicitat i participació activa de les entitats del barri i les institucions culturals de la ciutat. Al cap i a la fi, la raó de ser del FFPB és anar construint entre tots una finestra àmplia oberta a la memòria.

El procés de digitalització del fons, ha estat possible gràcies a un acord entre el Districte de Ciutat Vella i la Casa de la Barceloneta. L’Arxiu del Districte de Ciutat Vella es va fer càrrec de la digitalització de les imatges i a partir d’ara serà consultable i a l’abast de tothom al web de la Casa de la Barceloneta. L’entitat custodiarà des d’aquest moment el fons gràfic que l’arxiu del Districte li ha lliurat.

El web s’hi poden consultar imatges que són testimoni de la vida i les tradicions del barri, agrupades en diverses temàtiques que va des de les festes i les tradicions, la gent del barri, el Port, la platja, l’urbanisme o els moviments veïnals.

Si necessiteu més informació, podeu trucar per telèfon al 936 242 666 o enviar un correu electrònic a casabarceloneta1761@bcn.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada