dilluns, 20 de juny de 2016

Jardins de BarcelonaL’associació Jardins i Jardiners. Art, ciència i ofici als Països Catalans celebra el dimarts 21 de juny, de 17 a 20:30h, la “IV Tarda de Jardins i Jardiners”, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, de Barcelona (en el recinte de l'Antic Hospital de la Santa Creu).

Quatre conferències constitueixen el programa, les dues primeres, “Els jardins de Santiago Rusiñol. Del simbolisme al paisatgisme” i “Crònica. L’amor a les flors i les plantes, signe de civilització. Artur Rigol”, aniran a càrrec de Vinyet Panyella i Teresa Garceran, respectivament.

Pel que fa a la segona part de la jornada, versarà sobre temes més estrictament barcelonins. La primera conferència serà “’Barcelona Darrera mirada’. Un recurs per al coneixement dels jardins de la ciutat al segle XIX”, a càrrec d’Albert Cubeles i Xavier Cazeneuve (Barchinona.cat), en el que serà una nova presentació d’aquest recurs electrònic de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, i “El passeig de l’Esplanada i el Jardí del General: els primers jardins públics de Barcelona”, a càrrec de Jordi Cartañá.

A Bereshit hi podeu trobar l'article En tren pels parcs de Barcelona a principis del segle XX, on tot parlant dels trens miniatura que han circular pels parcs de Barcelona fem un repàs dels primers espais d'esbarjo enjardinats de la ciutat, tant dins com fora de muralles.

6 comentaris:

 1. El jardí és una cosa física i alhora un concepte mental com tota arquitectura. Sempre m'han atret tot i que a casa mai hi tinc flors.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Retorn a la natura, al paradís, i alhora una manera d'ordenar el món, com l'arquitectura com molt bé apuntes tu, Xavier. Semblant al que parlàvem l'altre dia sobre el paisatge i la intervenció humana.

   Elimina
 2. Per el nostre plaër Barcelona es una ciutat arboritçada i amb jardins grans i petits arreu,avui he vist uns arbres florits ,pels voltans del Bogatell, amb el terra atapeit de ses floretas grogues,jo descenden de pagesos sempre m´aturo devan una plante ,arbre o flor,,i tenim un Jardi Botánic precios !! El teu escrit Enric es ben a l´hora perque apreciem la Natura que ens envolta . Obrigado!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cert, Jaume, tenim molts parcs i jardins, carrer plens d'arbres i un parc natural com Collserola que no ens l'acabem. I malgrat tot, alguns d'ells són poc coneguts o no se'ls dóna el valor que tenen. El Jardí Botànic Històric que tu esmentes, per exemple, és una delícia gairebé desconeguda.

   Elimina