dilluns, 6 de juny de 2016

Llegir la ciutatEls dies 27, 28 i 29 de juny, la UNED Barcelona ha programat el curs “Llegir la ciutat: Barcelona des de la seva fundació fins mitjan segle XIX”, dins l'oferta de cursos d’estiu d'aquesta universitat.

El curs consta de dues xerrades introductòries, de dues hores de durada, sobre l’evolució urbana de Barcelona. La primera ens introduirà en els els canvis soferts des de la Barcino romana, passant per la Barchinona medieval fins arribar a la Barcelona moderna i contemporània, tot parlant-nos de les formes, els ritmes i els processos en el seu desenvolupament urbanístic i amb el plànol com a document i eina bàsica de treball. La segona xerrada estarà dedicada als espais urbans i a les escenografies patrimonials: la lectura i la interpretació dels espais de la ciutat en clau històrica; i ens acostarà a l'ús de les eines i lectures que proporcionen les noves tecnologies d'informació i comunicació.

L’activitat finalitzarà amb un recorregut urbà, també de dues hores, on s’identificaran restes de la ciutat antiga, medieval i moderna, i es parlarà d’alguns espais en els que la recreació del passat ha tingut un pes important.

El curs serà impartit pels historiadors Xavier Cazeneuve i Albert Cubeles, autors de la web Barchinona.cat, especialitzada en recursos per a la història i la historiografia de Barcelona. Està adreçat a qualsevol persona interessada en la història de la ciutat, sense que calguin coneixements previs en la matèria.

Si voleu saber més coses sobre aquest curs (objectius, programa, inscripcions, etc.), cliqueu en aquest enllaç.

http://www.barchinona.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada