divendres, 3 de febrer de 2017

Ciutat, espai i arquitectura de la memòriaCiutat, Espais i Arquitectura de la Memòria és un curs sobre la ciutat i les diverses capes de memòria que la componen, presentat pel Born Centre de Cultura i Memòria i conduït per l'arquitecta i urbanista Kathrin Golda-Pongratz. Aquest curs, presentat en quatre sessions, ofereix l’oportunitat de veure la ciutat amb una mirada diferent per impulsar una major implicació en les memòries presents a l’espai urbà.

SESSIONS:

Memòria urbana: Conceptes centrals, idees i aproximacions teòriques i d’acció
Dijous 16 de febrer, 19 h

La sessió ofereix un ampli panorama sobre polítiques, debats i conceptes artístics i civils de memòria a Europa i Amèrica. Familiaritza els participants amb teories contemporànies i obre el debat sobre conflictes que poden sorgir a l’espai on la memòria col·lectiva no és sempre harmònicament compartida.

Art de la memòria a l’espai públic?
Dijous 23 de febrer, 19 h

L’artista xilè Fernando Prats i l’artista català Antoni Muntadas s’aproximen a la memòria en l’espai de maneres molt diverses i amb conceptes i tècniques molt potents. Partirem d’alguns dels seus projectes i mètodes de treball per discutir sobre el potencial de l’art a l’hora de plasmar la memòria en l’espai públic.

“Fissures a l’Espai”: Memòria urbana a les megaciutats llatinoamericanes. Una mirada des d’Alemanya
Dijous 2 de març, 19 h

La Dra. Anne Huffschmid, investigadora i periodista, és la nostra convidada per parlar d’una realitat punyent a Llatinoamèrica: el desenvolupament de polítiques i espais de memòria sobre els seus recents i actuals conflictes violents i la manca de reconeixement de la memòria vernacla dels barris marginals.

Cap a un nou urbanisme de memòria
Dijous 9 de març, 19 h

La sessió consisteix en una visita urbana i un debat de conclusió del seminari dedicats a la memòria urbana a Barcelona. Proposa estratègies i possibles línies cap a un “urbanisme de memòria” que contextualitza espais commemoratius en l’àmbit més ampli de la ciutat.


Cal fer reserva prèvia a reserveselbornccm@eicub.net o 93 256 68 50
Preu: 25,00 € les 4 sessions


3 comentaris: