dijous, 30 de març de 2017

Les cares de Barcelona: BCN Bloggers!
Des del Museu Etnològic de Barcelona us fem arribar aquesta convocatòria per assistir a l’activitat BCNBloggers!, al voltant de l’exposició Les cares de Barcelona.

Sota aquest títol, Adrià Pujol i Cruells, antropòleg i escriptor, ha comissariat aquesta nova exposició al Museu Etnològic de Barcelona, una instantània sobre les realitats múltiples inherents a tota metròpoli. Barcelona és un procés dinàmic que mai no s'atura i a l’exposició ho assenyalem amb uns àmbits que donen una sensació fidel sobre la complexitat de l'urbs. Aquesta evolució s'exposa a la manera d'un mosaic, on cada peça és diferent però totes juntes ofereixen una imatge recognoscible. Com no podia ser d'una altra manera, cada persona es fa una ciutat a mida i cada ciutat esdevé un subjecte.

"Mai la història de Barcelona no ha estat tant un patrimoni dels barcelonins com ho és avui", explica Enric H. March. "Fora dels àmbits estrictament acadèmics, els blogs s’han convertit en creadors de continguts i les xarxes socials han democratitzat l’accés a la informació. L’interès cada cop més gran per la història de la ciutat ha desbordat el caràcter historicista habitual per portar-nos cap a un relat emocional i personal. Ho veient, per exemple, en l’augment de les rutes històriques, que permeten llegir la ciutat a peu de carrer, interpretant-la allunyant-nos del discurs oficial i presentant una Barcelona en la qual els seus habitants es converteixen en protagonistes de la història. La recerca d’una ciutat perduda –física o simbòlica– que neix a partir dels grans canvis urbanístics, que van de l’enderroc de les muralles medievals fins a la transformació olímpica, i la necessitat de reconstruir un imaginari personal són darrere d’aquest diàleg establert en el món virtual entre divulgadors i usuaris, i del qual les institucions ja no poden prescindir."

Davant de l'augment de persones que expressen aquestes inquietuds per la història de Barcelona a través de blogs i plataformes a les xarxes socials i amb rutes històriques per la ciutat, BCNBloggers! proposa una jornada, el proper diumenge 9 d’abril, de 10h a 14h, al Museu Etnològic de Barcelona, per parlar sobre aquestes experiències i les noves maneres de fer cròniques sobre Barcelona, i volem convidar a participar en aquesta trobada a totes aquelles persones que actualment escriuen o gestionen un blog de qualsevol temàtica que giri vers la nostra ciutat, Barcelona.

La jornada s'estructurarà en quatre activitat:

Una taula rodona amb tres historiadors i escriptors: Dani Cortijo, Xavier Theros i Enric H. March, que basen els seus treballs en la història de Barcelona, i que tenen una sòlida presència a les xarxes social i a la blogoesfera

Una visita guiada a l’exposició Les cares de Barcelona

Un petit tastet musical amb pica-pica

La participació, qui ho desitgi, en la gravació d’un vídeo presentant breument el vostre blog, i responent a la pregunta: “com veus actualment la ciutat de Barcelona?” Aquests vídeos passarien a formar part del fons del museu.

Amb aquesta activitat volem fer del museu un punt de trobada per a tots vosaltres, volem que tingueu l’oportunitat de poder-vos conèixer i intercanviar informacions i passions.

Tots aquells que vulgueu participar-hi gaudireu d’entrada gratuïta per a una persona més un acompanyant i una visita guiada a la nova exposició temporal del museu, Les cares de Barcelon. Si us plau, truqueu i confirmeu la vostra assistència al telèfon 93 424 68 07 per gaudir de l’accés i la resta d’activitats preparades per a tota la jornada.

Agrairíem que ens diguéssiu si voleu ser entrevistats, ja que haureu de signar els fulls de cessió dels drets d’imatge.

Museu Etnològic de Barcelona, diumenge 9 d’abril de 2017, de 10 a 14h, passeig de Santa Madrona 16 (Montjuïc)


6 comentaris:

 1. Llamaré por teléfono .
  Seguro que voy con Mayte
  Un abrazo
  Gracias

  ResponElimina
 2. Hola Enric,
  Ens agradaria molt anar, i de veritat sentim curiositat sobretot per conèixer als companys d'aquest viatge, però a aquestes dates som fora de Barcelona.
  Us desitgem una profitosa trobada.
  Sebastià i Ferran

  ResponElimina
 3. Hola Enric,
  Ens agradaria molt anar, i de veritat sentim curiositat sobretot per conèixer als companys d'aquest viatge, però a aquestes dates som fora de Barcelona.
  Us desitgem una profitosa trobada.
  Sebastià i Ferran

  ResponElimina