dimarts, 2 de maig de 2017

Reobertura de la Casa de l'Aigua de Trinitat VellaDissabte 6 de maig de 2017, a les 11h, es reobriran les instal·lacions de la Casa de l'Aigua de Trinitat Vella, esdeveniment al qual seguirà un programa d'activitats i seminaris que es desenvoluparan al llarg de tot l'any.

La Casa de l'Aigua de Trinitat Vella de la companyia pública Aigües de Montcada va ser projectada per l’arquitecte Pere Falqués l’any 1915, després que una epidèmia de tifus s’estengués per la ciutat a través, precisament, de l’aigua contaminada. L’edifici, d’estètica modernista, es va construir a l’actual Parc de les Aigües de la Trinitat Vella i va entrar en funcionament l’any 1919. Des de la Trinitat Vella es bombejava cap el dipòsit de Trinitat Nova, on es clorava i era canalitzada fins a Ciutat Vella i la Barceloneta.

Actualment, la Casa de l'Aigua és un conjunt patrimonial on les activitats museístiques con viuen amb programes de caràcter social. El MUHBA, en col·laboració amb el Districte de Sant Andreu i els centres d'estudis locals, posa en marxa a partir del proper dissabte 6 de maig el conjunt d'activitats que es descriu en el programa que encapçala aquest apunt.
El llibre El Rec Comtal. 1.000 anys d'història és gairebé exhaurit però encara el podeu trobar a la llibreria de la Sala Ciutat, del carrer Ciutat, 2, de Barcelona, al costat de l'Ajuntament.

2 comentaris:

 1. Hicimos con Mayte la salida desde la plaza Berenguer y en autocar, y promovida por el Museo de la Ciudad, la ruta de las aguas.

  Es indispensable. Descubriremos cosas que jamás hubieramos intuido. Un pez endémico, de color blanco; unas clavagueras únicas, las que ponen Rec Comtal; unas grutas y unos túneles extraordinarios; unas máquinas modernistas....
  Demasie pal body...
  Un abrazote ¡¡¡¡¡

  ResponElimina
  Respostes
  1. És, com molt bé expliques, Miquel, una visita imprescindible. Qui no ho conegui quedarà molt sorprès. Una abraçada!

   Elimina