dimarts, 10 d’octubre de 2017

Fotografies antigues del barri de Sant Pere

Plaça i església de Sant Pere de les Puel·les, l'any 1909, amb senyals de l'incendi de la Setmana Tràgica
Arxiu Nacional de Catalunya


Del 2 al 29 d'octubre de 2017 podeu veure l'exposició Sant Pere, testimoni del temps, en un recull de fotografies històriques del barri de Sant Pere, al Casal de Barri Pou de la Figuera del carrer de Sant Pere més Baix, 70.

El dia 10 d'octubre, es projectarà Sant Pere, barri artesà, un documental d'Artur Akhmetov, que narra l'evolució del barri de Sant Pere a través de la figura dels artesans. La tasca reportera d'Akhmetov l'ha portat a diferents llocs de la ciutat. Quan va conèixer el barri de Sant Pere en va quedar captivat. El va sorprendre la concentració d'artesans que hi havia i també el poc coneixement que els barcelonins tenen del barri, clau en el desenvolupament artesanal i industrial de la ciutat gràcies al Rec Comtal i a la indústria tèxtil que va créixer al voltant d'aquesta important infraestructura hidràulica, que podeu conèixer a través del llibre El Rec Comtal. 1.000 anys d'història.


2 comentaris:

 1. ¡Hola!

  Le escribo de Ediciones Carena, una pequeña –¡pero grande!– e independiente editorial barcelonesa, con más de 20 años de experiencia en el sector.

  Nos gustaría mandarle una de nuestras novedades, CUENTOS DE BOCACCIO, de José Luis Segura, pues creemos que le podría ser de interés.

  CUENTOS DE BOCACCIO es una colección de entretenidas historias sobre uno de los locales de moda en Barcelona durante los últimos años del franquismo.

  José Luis Segura, testigo de más de una noche en aquel singular templo, recrea con su ironía y desparpajo habitual algunos de aquellos encuentros y desencuentros que, entre gin tocino, daiquiris, Chivas o Martinis, solos o en compañía de otras sustancias contribuyeron a forjar el cosmopolitismo, glamur y arte de una ciudad como Barcelona.

  Si está interesado en colaborar, por favor facilítame una dirección a la que mandarte un ejemplar.

  Saludos,

  Marina Delgado
  Promoción Ediciones Carena
  Alpens, 31, local
  08014 Barcelona
  Tel. 934 310 283
  edicionescarena.promocion@gmail.com
  www.edicionescarena.com

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvolguda Marina, ara li escric un correu electrònic a la seva adreça.

   Elimina