dimarts, 17 de juliol de 2018

Los Íberos al Camp de la BotaL'any 1970 s'estrenava Topical Spanish, el primer i únic llargmetratge que va dirigir el fotògraf català Ramon Masats (1931). Autor del guió en companyia de l'humorista Chumy Chúmez, també és seu el curt La suerte de Mario Camus, els documentals Prado vivo i El que enseña (1965), i va realitzar per Televisión Española sèries tan populars com Conozca usted España, Los ríos, Raíces, Música en la España Medieval i Si las piedras hablaran.

Topical spanish va ser interpretada per Víctor Petit, Guillermina Motta, María Zaldívar, José Sazatornil i Jesús Seminario, i hi va participar la banda de pop rock Los Íberos (1966-1973), creada a Torremolinos i que ja havien participat a la pel·lícula Un, dos, tres al escondite inglés (1969), d'Iván Zuloeta.

Però si porten aquí la pel·lícula Topical spanish és perquè Toni Olivé, fundador amb el seu germà Dionís, Joan Navarro, Carles Collazos i Xavier Julià del mític grup del Poblenou Melodrama, ens ha redescobert que una de les escenes de la pel·lícula està gravada al barri del Camp de la Bota. Les imatges ens mostren el barri de barraques i els seus habitants, els pescadors recuperant les barques a la platja després d'un dia de pesca i el Castell de les Quatre Torres.

Us deixo el vídeo, però al blog Poplenou, del mateix Toni Olivé, hi trobareu més informació, no només sobre aquesta pel·lícula sino  sobre músics i música al Poblenou.


8 comentaris:

 1. Todos los poblados de barracas (que no barrios) tienen un denominador común, la carencia.
  De intimidad, de higiene, de salubridad, de eficiencia, de comunicación...No hay diferencias.
  No había visto este video de la Guillermina Mota; si había visto el cartel del Chummy Chumez que corresponde a una serie que dibujó para La Codorniz y que sino recuerdo mal le llamo "españoleando" o algo similar.
  Tampoco había visionado el "fortín" por dentro.
  Muy curioso.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sens dubte, Miquel. La dignitat anava per dins però aquell món era absolutament marginat.

   Elimina
 2. Por cierto, y al son de Guillermina Mota, recuerdo un conjunto de 1965 llamado Els Picapedrers y que editaba Edigsa, lo comandaba Joan Cifré y ensayaban en Joaquin Costa 1 bis (los crios de vez en cuando entrabamos a escucharlos)...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ostres, ni idea d'aquest grup, Miquel. A veure si trobes informació i ens l'expliques.

   Elimina
 3. Merci Enric. Tot un honor sortir en el teu afamat Blog Bereshit

  ResponElimina