dilluns, 8 d’octubre de 2018

Història de Barcelona. La ciutat vista pel cinemaUn curs més, el Centre Associat a la UNED de Barcelona confia en Barchinona.cat en la seva oferta de cursos sobre història de Barcelona.

Així, els propers 6, 8, 13 i 15 de novembre tindrà lloc el curs “Història de Barcelona. La ciutat vista pel cinema”, on Xavier Cazeneuve explicarà com Barcelona s’ha vist representada pel cinema i com el cinema pot ser útil per al coneixement de la història.

Després d’una sessió introductòria en què es plantejarà fins a quin punt el cinema és una font històrica i una eina de coneixement històric, s'abordaran les diverses mirades que sobre Barcelona (i la seva història) han projectat el cinema de ficció i el cinema documental, cadascun des dels seus propis posicionaments sobre com abordar i pretendre explicar la realitat.


Programa

Dimarts 6 de novembre, de 18 a 20h

- Introducció al cinema com a font històrica. Serveix el cinema per aprendre història?

Dijous 8 de novembre, de 18 a 20h

- Barcelona i la ficció cinematogràfica. Barcelona vista pel cinema: de la mirada històrica a la Barcelona disfressada.

Dimarts 13 de novembre, de 18 a 20h

- La Barcelona del No-Do. Com va ser presentada i representada Barcelona en el noticiari cinematogràfic oficial del franquisme i la Transició (1943-1981).

Dijous 15 de novembre, de 18 a 20h

- La Barcelona documental. Quins són els temes més tractats en el cinema documental sobre Barcelona i quina mirada pretesament objectiva projecten sobre la ciutat.


Lloc

UNED Barcelona
Avinguda Río de Janeiro, 56-58
Barcelona

3 comentaris:

  1. Millor Foto i Video Boda a Barcelona - EmotionWeddingsFilms

    Foto video barcelona - Troba el millor servei de foto i video de Boda a lleida i Barcelona. Podeu fer un gran moment de cada esdeveniment, casaments, celebracions, festes a EmotionWeddingsFilms.com. Troba el millor servei de video boda a Lleida i Barcelona. Nosaltres fem Vídeos de casaments naturals, personals i emotius a EmotionWeddingsFilms.com


    Visita ara - https://www.emotionweddingsfilms.com/

    ResponElimina