dimarts, 10 de desembre de 2019

Història del circ al Paral·lelDijous 12 de desembre de 2019 ens trobarem a l'Ateneu del Raval, al carrer de la Reina Amàlia, a les 19h, per parlar de la història del circ al Paral·lel i als barris que l'envolten, dins del marc de la "Xarxa de memòries d'un teatre de barraca" que organitza Laberint de Cultura en el context de l'Arnau Itinerant. La presentació i la moderació aniran a càrrec d'Enric H. March, historiador de l'oci popular a la Barcelona del segle XIX, i del Fakir Testa, que compartirà amb nosaltres la seva experiència en el món dels espectacles circenses, i esperem la interacció del públic per fer-ne un debat obert que ens projecti cap el present i el futur del circ.

Per al final de la sessió us tenim reservada una sorpresa excepcional, que molt poques persones han pogut experimentar a Barcelona. Hi esteu convidats! No us ho perdeu!

Enric H. March es dedica a la recerca i divulgació de la història urbana de Barcelona i de l'oci popular a la ciutat durant el segle XIX i principis del XX. És autor, entre d'altres, d'articles i llibres relacionats amb l'oci com: “Els xarlatans i els espais públics de la ciència”, Mètode, 82, Universitat de València, 2014; “Francesc Roca: magia entre títeres, autómatas y figuras de cera”, Fantoche, 8, Madrid, 2014; "El control del espacio urbano y del cuerpo humano: los espectáculos anatómicos", en: V. Casals y Q. Bonastra (ed.), Espacios de control y regulación social. Ciudad, territorio y poder (siglos XVII - XX). Barcelona: Ediciones del Serbal, 2015; “Rossend Llurba i la història del Paral·lel”, en: Rossend Llurba, Història del Paral·lel. Memòries d’un home del carrer. Barcelona: Comanegra, 2017; “Autòmats: símbol i mite”, El funàmbul, 12, estiu 2018; o “Un inglés inventa el circo moderno”, Historia National Geographic, 184, abril 2019.

Fakir Testa, nascut a Madrid (1980) però resident a Barcelona des de fa anys, és un dels màxims exponents del faquirisme per tot el món, una de les arts circenses que manté viu a través del segles d'història del circ l'esperit nòmada i el fil d'unió entre el passat remot, el present i el futur.

Testa, a més, és un faquir especial que vol transcendir el faquirisme com a espectacle. Testa ha portat l'esperit de les barraques de fira a l'Àfrica, buscant no només un públic obert de ment, lluny del racionalisme occidental, sinó integrant l'espectacle en les cultures locals. Ell i els seus companys viatgen sota el nom Kabayla Zingary, un projecte coordinat per Cuke Martín Pérez que aglutinava música, dansa, poesia i circ.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada